Промоција на „Моето патување во Фантазија“

Денес, во просториите на Владата на Република Северна Македонија беше промовирана збирката раскази и песни „Моето патување во Фантазија“, која во себе ги содржи творбите на 80 ученици од второ до четврто одделение од голем број училишта од земјата.

Оваа книга е од деца за деца, заеднички успех на сите деца што ги испратија своите творби да бидат објавени во неа, создавајќи нови јунаци и жители на Фантазија за кои ќе читаат врсници на детските автори, бидејќи книгата ќе биде дистрибуирана во училишните библиотеки.

Целото обраќање и предговорот на збирката од премиерот Зоран Заев може да го проследите на следниот линк Моето патување во Фантазија

Галерија

„Сведоштва од претседателскиот кабинет“

27/12/2019

Нов наслов во светот на книгите „Нормални луѓе“ од Сали Руни

27/12/2019