Биографија

Фотографија од авторот

Санта Аргирова

Санта Аргирова е новинар и автор на романите „Портретот од Дрезден“, „Добро утро Јаков“ и „Времето на Перонов“. Низ својата долгогодишна кариера како новинар и уредник, искуството кое го има од неа создава успешен автор на трилери.