Популарни Категории

Најново

Наш избор

ОНЛАЈН ЦЕНА
Во кошничка
ОНЛАЈН ЦЕНА
Во кошничка
ОНЛАЈН ЦЕНА
Во кошничка
ОНЛАЈН ЦЕНА
Во кошничка

Култура од мали нозе

ПОСЛЕДНИ НОВОСТИ

ПОВТОРНО ВО ПРОДАЖБА „Никаде без ќерка ми“ од Бети Махмуди со Вилијам Хофер

ПОВТОРНО ВО ПРОДАЖБА „Никаде без ќерка ми“ од Бети Махмуди со Вилијам Хофер

Филмуваната вистинска приказна за борбата на една мајка за своето дете повторно е на полиците #ВоСветотНаКнигите. По барање на читателите…

Прочитај повеќе...
Претставување на „8/4” од Сашо Димоски

Претставување на „8/4” од Сашо Димоски

Првото претставување на книгата „8/4” од Сашо Димоски ќе биде со изведбата на претставата „Сестрите Прозорови”, чиј коавтор е, на…

Прочитај повеќе...
Разговор со К. В. Гортнер за „Заветот на кралицата“

Разговор со К. В. Гортнер за „Заветот на кралицата“

Зошто се одлучивте да пишувате за Изабела од Кастилија? За првпат бев маѓепсан од Изабела додека ја пишував мојата прва…

Прочитај повеќе...
Која била Изабела од Кастилија? Главниот лик во „Заветот на кралицата“ од К.В.Гортнер

Која била Изабела од Кастилија? Главниот лик во „Заветот на кралицата“ од К.В.Гортнер

Секој што ќе се нафати да истражува за Изабела од Кастилија (попозната кај пошироката публика како Изабела) ќе биде истовремено…

Прочитај повеќе...
Нов наслов во светот на книгите „Животната приказна на Цилка“ од Хедер Морис

Нов наслов во светот на книгите „Животната приказна на Цилка“ од Хедер Морис

НЕЈЗИНАТА УБАВИНА Ѝ ГО СПАСИ ЖИВОТОТ, НО Ѝ ЈА ОСУДИ. Цилка имаше само шеснаесет години кога беше однесена во концентрациониот логор…

Прочитај повеќе...
Нов наслов во светот на книгите „Нормални луѓе“ од Сали Руни

Нов наслов во светот на книгите „Нормални луѓе“ од Сали Руни

НОРМАЛНИ ЛУЃЕ е роман за моќта на привлекувањето, за пријателството и за љубовта помеѓу луѓето. Приказната започнува од првиот разговор…

Прочитај повеќе...
Промоција на „Моето патување во Фантазија“

Промоција на „Моето патување во Фантазија“

Денес, во просториите на Владата на Република Северна Македонија беше промовирана збирката раскази и песни „Моето патување во Фантазија“, која…

Прочитај повеќе...
„Сведоштва од претседателскиот кабинет“

„Сведоштва од претседателскиот кабинет“

На 20 ноември 2019 г., во хотел Double Tree by Hilton, беше промовирана монографско-мемоарската публикација „Сведоштва од претседателскиот кабинет: моќта…

Прочитај повеќе...