Биографија

Фотографија од авторот

Џоџо Мојес

Џоџо Мојес е англиска новинарка, сопруга и мајка на три деца, а од 2002-та писателка и сценаристка. Таа е, дури двапати, добитничка на престижната награда доделена од Асоцијацијата за награди на романтични новелисти. Во 2016-та екранизираниот наслов „Јас пред тебе“ 19 недели беше во топ 10 листата според Њујорк Тајмс.
www.jojomoyes.com