Биографија

Фотографија од авторот

Теа Стилтон

да, јас сум Теа Стилтон, сестрата на Џеронимо Стилтон! Јас сум специјален репортер на „Глувчеви Вести“, најпознатиот весник на Островот на глувците. Многу сакам да патувам и да запознавам луѓе од целиот свет. Во Глушфорд, Колеџот каде што дипломирав и каде што бев поканета да предавам, сретнав пет многу посебни девојки: Колет, Ники, Памела, Паулина и Виолет. Меѓу нас се роди вистинско пријателство. Толку ме засакаа што решија нивната група да ја наречат според моето име: Сестринството „Теа“. За мене тоа беше големо изненадување што на крајот решив да ги раскажам нивните авантури. глувчевски авантури на ... СеСТринСТвО ТО Теа!

https://geronimostilton.com