Биографија

Фотографија од авторот

Стив Бери

Стив Бери е американски писател, професор и поранешен адвокат кој е познат по неговите романи исполнети со мистерија и историски мотиви. После 12 години и 85 одбивања од издавачки куќи за прв пат успеал да ја објави книга во 2003 година. Оттогаш, па се до денес Бери е добитник на голем број книжевни награди, а негoвите романи се преведени на 40 јазици од кои се продадени повеќе од 22 милиони примероци во 51 земја.
http://steveberry.org