Задна корица
Погледни внатре

Спротивни светови

550 ден.

Има залиха

На оваа книга се применува скалест попуст во рамките на традиционалниот ноемвриски саем на „Култура“ во периодот 17-28 ноември 2021 г. Во кошничката можеш да комбинираш различни книги што подлежат на скалест попуст. Колку повеќе книги купуваш, толку повеќе пари заштедуваш! Во табелата е прикажано колку би те чинела книгата ако купиш еден или повеќе примероци од неа или во комбинација со други книги што подлежат на скалест попуст.

Квантитет Попуст Намалена цена
1 10% 495 ден.
2 20% 440 ден.
3 30% 385 ден.
4 40% 330 ден.
5 + 50% 275 ден.

Саемски скалест попуст

Забранета љубовна приказна на една
извонредна жена која го раѓа сликарот
Камиј Писаро – таткото на
импресионизмот.
Растејќи на идиличниот тропски остров Свети
Тома во почетокот на 1800-тите, Рахел сонува за живот
во далечниот Париз. Мајката на Рахел, столбот на нив –
ната мала бегалска заедница на Евреи кои успеале да
ја избегнат Инквизицијата, никогаш не ѝ простила на
својата бунтовна ќерка која одбила да живее според
правилата на заедницата. Рахел своето спасение го ба –
ра во нивната слугинка Адел и во нејзиното длабоко,
доживотно пријателство со Жестин, ќерката на Адел.
Рахел потпаѓа во ситуација во која нема контрола над
својот живот. Таа е во брак со вдовец со три деца за да
го спаси бизнисот на својот татко. Кога нејзиниот пос –
тар сопруг ненадејно умира и неговиот згоден, многу
помлад внук, Фредерик, пристигнува од Франција за
да го преземе управувањето со имотот, Рахел започну –
ва пркосна, страсна љубовна врска која ќе предизвика
скандал што ќе го погоди целото нејзино семејство,
вклучувајќи го и нејзиниот омилен син Камиј, кој ќе
стане еден од најголемите уметници на Франција.

ISBN

978-608-262-072-5

Година на издавање

2020

Страници

480

Автор

Алис Хофман