Погледни внатре

РЕЦЕПТОТ ЗА НАДЕЖ

490 ден.

Категории:

Еви бега од навидум блескавиот живот со нејзиниот речиси бивш сопруг. Од загубата на нејзиното бебе. Од Лондон и од божиќната еуфорија.

Оддалечената куќа на југот на Франција изгледа како совршено мирно место за да ја надмине својата тага.
Но, куќата на југот на Франција е спротивно од тивка,од петелот што пее во зори до бувот од шталата што испушта чудни звуци во долгата ноќ, да не го спомнуваме згодниот сосед на Еви, докторот Дидие, кој работи во својата гаража низ текот на целиот ден.
Наскоро, малата локална заедница почнува да ја освојува, потсетувајќи ја Еви што навистина е важно во животот.

Но, дали прекрасните сини очи на Дидие се повеќе од вкусните вечери на Еви?
И дали откажаниот Божиќ – т.е. не-божиќната гозба за двајца – може да го излечи нејзиното срце?