Погледни внатре

РАСКАЖУВАЧОТ ОД КАЗАБЛАНКА

520 ден.

Казабланка, 2010 година.
Може ли да има втора шанса на изгубената душа?

Мароко, 1941 година.

Франција е падната под нацистичка окупација, дванаесетгодишната Џози бега со своето семејство во Казабланка. Животот е интензивен како сонцето, секоја глетка, мирис и звук ги будат сите сетилата во овој град исполнет со извонредни ликови. Тоа е свет што е далеку од сите проблеми, а Џози го сака тоа.
Седумдесет години подоцна.
Едно ново пристигнување во опојниот пристанишен град. Зои, тешко се справува со проблемите во бракот, нејзината ќерка и нејзиниот нов живот
како иселеник во едно за неа непознато место. Но, кога открива мала дрвена кутија и дневник од 1940-тите под даските од спалната соба, Зои влегува во светот на младата Џози, која сведочела за многу поинаква Казабланка.

Можат ли сеќавањата на Џози да и' помогнат на Зои да ја претвори трагедијата во надеж
и да ја пронајде потребната утеха за да го излечи своето скршено срце?