Задна корица
Погледни внатре

Море од спомени

490 ден.

Има залиха

На оваа книга се применува скалест попуст во рамките на традиционалниот ноемвриски саем на „Култура“ во периодот 17-28 ноември 2021 г. Во кошничката можеш да комбинираш различни книги што подлежат на скалест попуст. Колку повеќе книги купуваш, толку повеќе пари заштедуваш! Во табелата е прикажано колку би те чинела книгата ако купиш еден или повеќе примероци од неа или во комбинација со други книги што подлежат на скалест попуст.

Квантитет Попуст Намалена цена
1 10% 441 ден.
2 20% 392 ден.
3 30% 343 ден.
4 40% 294 ден.
5 + 50% 245 ден.

Саемски скалест попуст

Категории: , ,

Кога Кендра првпат ја посетува својата болна баба, таа ја замолува да ја запише нејзината приказна, пред да ја заборави…

Во 1937 година, животот на седумнаесетгодишната Ела се менува засекогаш кога е испратена да летува на прекрасниот Иле де Рѐ и се среќава со харизматичниот Кристоф. Тие го поминуваат летото заедно, истражувајќи ги песочните плажи на островот и кристално чистите води и, за прв пат во животот, Ела се чувствува навистина слободна.

Но, избувнувањето на војната менува сѐ. Ела е принудена да се врати во Шкотска, каде волонтира за воените сили заедно со застрашувачкиот Ангус. Во овој нов свет, Ела се чувствува како да се оддалечува сѐ повеќе од она што го доживеа на Иле де Рѐ.

Дали таа некогаш ќе успее да го најде својот пат назад? И дали тоа навистина го посакува?

ISBN

978-608-262-114-2

Година на издавање

2021

Автор

Фиона Валпи