Погледни внатре

Ти си мојот живот

350 ден.

Има залиха

Категории: , ,

…Ја позеде со растреперени раце
и треперлив глас, извика. – Кај си, сон-
це на мама. Кај си, среќо моја. Само
да знаеш колку долго те чекав. ТИ СИ
МОЈОТ ЖИВОТ! Да си ми жива и здра-
ва сто години. Твојата љубов мене да ме
грее, а мојата тебе. Никогаш ништо да
не нè раздели. – Подавајќи ѝ ја на Васка
спушти еден нежен бакнеж на нејзино-
то чело. – Ова е најсреќен ден во мојот
живот. Ти благодарам, Сергеј, што не
ме остави сама… – Солзите пак потекоа
низ нејзиното лице. Радост и тага во
моментот беа испомешани.

Година на издавање

2021

ISBN

978-608-262-118-0

Автор

Милијана Павловска