Погледни внатре

Сите мажи ја сакаат Лиа

350 ден.

Има залиха

Ова е твоја борба и ти мора да победиш.
Никој не може да ти помогне.
Уморен си од слушање туѓи приказни, сакаш своја приказна.
Пропаднат во сопствената црна дупка, забораваш како изгледа светлината.
Твојот часовник стои, како да си претворен во лед.
А сакаш цветови.
Сакаш бои.
Сакаш шаренило.
Не ти останува ништо друго, освен да создадеш свој свет.
Насликај го.
Насликај и цветови.
Направи го шарен твојот свет.
Тогаш, испружи се врз цветовите и помирисај ги.
Длабоко земи воздух и набљудувај.
Некогаш треба да бидеш набљудувач на сопствениот живот, за да сфатиш дека само тоа и си бил цело време.
А потоа ќе се засрамиш и засекогаш ќе се измениш.

Формат

13,5 х 20 см.

ISBN

978-608-262-016-9

Страници

206

Година на издавање

2019

Автор

Ксенија Николова

Издавач

Култура