Погледни внатре

Приказни полни со надеж

450 ден.

Има залиха

Категории: , ,

Тетовирачот од Аушвиц е една од
најпродаваните книги на 21-от век.
Сега, во најновата книга, Хедер Морис ни
претставува инспиративен прирачник за живот,
со серија приказни од извонредни луѓе што ги
запознала, неверојатните приказни што ги
споделиле со неа и лекциите што ги научиле
во текот на нивните животи.

Во „Приказни полни со надеж“, Хедер ги истражува
нејзините новостекнати таленти како слушател – вештина
што ја користела кога првпат се запознала со Лале Соколов, тетовирачот од Аушвиц-Биркенау
што воедно ѝ е инспирација за нејзиниот бестселер. Токму оваа способност
го убеди Лале да ѝ ја довери својата приказна на Хедер,
која ја раскажа во романот „Тетовирачот од Аушвиц“ и вториот роман „Животната приказна на Цилка“.
Хедер ни ја споделува тајната за нејзиното инспиративно пишување, целото патување и писателските искуства
од нејзиниот живот, вклучувајќи го и нејзиното длабоко
пријателство со Лале, и ни открива како научила навистина да ги слуша приказните што ѝ ги кажувале луѓето –
вештина за која верува дека сите можеме да ја научиме.

 

Година на издавање

2021

ISBN

978-608-262-119-7

Автор

Хедер Морис