Погледни внатре

ЌЕ ТИ ВРАТАМ ЗА СÈ

490 ден.

Секоја среда, како часовник, теророт се враќа.

Изгледаше навидум како обична среда, се додека не заѕвони телефонот. Мистериозниот повикувач остави застрашувачка порака во редакцијата на локалниот весник која никој не ја сфати како сериозна закана. Но, со случката од наредната среда стана јасно дека заканите се упатени кон новинарката Алис Хендерсон.

Некој сакаше таа да страда, но зошто? Нејзините храбри написи ја направија популарна локална новинарка, но, дали можеби нејзиното минато, а не нејзината професија е тоа што ѝ го стави животот во опасност?

Со секоја измината среда не само таа, туку и целото нејзино семејство се на нишанот на демначот.

Дали Алис може да открие кој стои зад сето ова,
пред застрашувачките закани да станат незамислива реалност?