Погледни внатре

ДЕМОНОТ ВО БЕЛ КОСТИМ

350 ден.

ВДАХНОВЕНИЕто го разбуди

ПИСАТЕЛОТ и

УМЕТНИКОТ во мене,

МУЗИКА додека создавав на

СТАРОТО ПИЈАНО,

а МИСТЕР ГАРСОН  заедно со

МИСТЕРИОЗНИТЕ ПАТНИЦИ слушаа и пиеа

КАФЕНЦЕ, додека еден

КОЦКАР се гледаше во

ОГЛЕДАЛО и го здогледа

СЛЕПИОТ ПАТНИК со

МАЧЈИ ОЧИ…

Toj рече: БАКНЕЖот ќе ти открие ШТО Е ТОА ЉУБОВ, а

ЉУБОВТА НЕ БАРА НИШТО,

но ЉУБОВЕН СЈАЈ нема

БЕЗ НЕА, без таа

ЖЕНА поради која истече

ВИНО, ЉУБОВ, КРВ и сѐ се претвори во

ИЛУЗИЈА, во

ИЛУЗИЈА на

ВИНО И СТРАСТ,

тие РАЗМИНАТИ СТРАСТИ беа

ВИСТИНА И НАДЕЖ, беа

НЕЗАБОРАВ…

Таа САБОТА

МИСЛЕВ дека

КАКО НЕКОГАШ ќе бидеш

СТРАНЕЦ во тој

САМРАК и

ЃАВОЛСКА ИГРА ќе играш како

ДЕМОНОТ ВО БЕЛ КОСТУМ…