Погледни внатре

Сопругата на винарот

500 ден.

Има залиха

„Љубов и предавство, простување и спас,
се преплетуваат во приказната на овој
прекрасен роман сместен среде
лозјата на Шампањ во Северна Франција
за време на најмрачните денови од
Втората светска војна.“ – Пам Џеноф
Шампањ, 1940 година, Германците ја освојуваат
Франција.
Стравот и очајот се сè поприсутни во секојдневниот
живот. Одлуката да се преземе нешто против
окупаторот не го заобиколува ни Мишел, сопственикот
на винарницата „Шово“. И покрај противењето
и стравувањето на неговата
сопруга Инес, Мишел решава
да соработува со Отпорот.
Њујорк, 2019 година. Лив Кент само што се разведе,
кога нејзината ексцентрична,
француска баба се
појави ненајавено, инсистирајќи на патување
во Франција.
Но, старата жена има скриени намери, таа крие
трагична приказна,
која со децении не ѝ дава мир.
Кога конечно ќе се судрат минатото и сегашноста,
Лив ќе се соочи со вистината што ја води сè до
винарницата
„Шово“.

Година на издавање

2021

ISBN

978-608-262-092-3

Автор

Кристин Хармел