Погледни внатре

Сенките на дрвото од калинка

420 ден.

Има залиха

Тарик Али ни ја раскажува приказната за последиците од падот на Гранада, за една потресна семејна сага, за оние кои успеале да го преживеат распадот на нивниот свет. Али е особено вешт во евоцирањето, за тоа каков им бил животот на осудените жители, опколени од сите страни со нетолерантно христијанство.

„Ова е роман кој има нешто да каже, и тоа на одличен начин.“ – „The Guardian“

Година на издавање

2016

ISBN

978-9989-32-855-8

Автор

Тарик Али

Издавач

Култура