Задна корица
Погледни внатре

13 минути

490 ден.

Има залиха

Категории: , , Ознаки:

Прогласена „најдобра книга“
за млади за 2016 година од ТЕЛЕГРАФ

Не се сеќавам како завршив во студената вода,
но ова со сигурност го знам:
тоа не беше несреќен случај.

Велат, чувајте ги пријателите блиску до Вас
а непријателите уште поблиску,
но понекогаш е тешко да препознаете
непријател меѓу пријателите.

Моите пријатели ме сакаат.
Сигурна сум дека е така.

Но тоа не значи дека не се обидоа
да ме убијат.

13 минути е роман за една возбудлива
мистерија околу еден обид за убиство,
за недовербата меѓу луѓето, за стравот,
за манипулацијата и за моќта на вистината.
Содржина која едноставно Ве тера да ги
преиспитате сите Ваши врски – и дали навистина
ги познавате луѓето што Ве опкружуваат…

Година на издавање

2020

ISBN

978-608-262-080-0

Автор

Сара Пинбороу

Издавач

Култура