Погледни внатре

Траен изворник

300 ден.

Има залиха

ОТПОР

Поради силниот збор, макар на непризнат јазик,
сè уште одбирам звуци на македонската лира.
Тоа е мојот штит, рамен на вашата сила,
силници! Зашто гробот со сите и вас ве збира.

Спокојство глумам пред вас дури созвучја барам
или тајновито име негде во нашиот предел.
Тоа е мојот облог во морничавата игра,
тоа е мојата мисла упорно што сум ја следел.

Година на издавање

2017

ISBN

978-9989-32-938-8

Автор

Вера Стојчевска Антиќ

Издавач

Култура