Погледни внатре

НАУЧНО-КУЛТУРНИ МОСТОВИ СО ГРЦИЈА

203 ден.

Има залиха

Во случајов се задржувам само на еден сегмент од тоа корисно општење со колеги и луѓе со заеднички интереси.
Запирам врз настани од последните три години со ориентација главно кон комуникации со грчкиот научен и културен свет,
разбирливо од мојата медиевалистичка област.
Имено,посебно ги акцентирам трите Меѓународни саеми на книги во Солун,2015,2016 и 2017 година.
Се случуваат соработки токму пред да се случи Договорот потпишан во Преспа, меѓу Р Македонија и Р Грција,
кога и без посебни договори се одвиваше меѓу разумни колеги насушна потребна соработка.

Година на издавање

2020

ISBN

9786082620817

Автор

Вера Стојчевска Антиќ

Издавач

Култура