Барање на бога

300 ден.

Има залиха

Категории:

„…Вера Стојчевска Антиќ животот го разбира како потрага по Бога, како постојан повик за натпревар во добрината и доблеста, каде зборот ликува, а мислата продира, каде почитта трогнува, а верноста тихува, каде снажноста поучува, а милоста победува. Преку прелистувањето на овој автобиографски запис, секој читател е топло повикан да се придружи на повикот кон заедничка потрага за Бога, та таму, во барањето на Бога, да се пронајде и себеси…“
Ѓоко Ѓорѓевски