Погледни внатре

НИШТО ОД ОВА НЕ Е ВИСТИНА

500 ден.

Категории:

Која е Џози Фер?
И што сторила таа?

На прославата на четириесет и петтиот роденден во едно локално кафуле, популарната водителка на поткасти, Аликс Самер се среќава со една скромна жена по име Џози Фер која, исто така, го прославува својот четириесет и петти роденден. Тие се, всушност, близначки по роденден.

Неколку дена подоцна, Аликс и Џози повторно се среќаваат случајно, овојпат пред училиштето во кое учат децата на Аликс. Џози во меѓувреме ги преслушала поткастите на Аликс и предлага дека и таа би можела да биде интересна тема во нејзиниот серијал. Таа е, како што ù вели на Аликс, на работ да направи спектакуларни промени во својот живот.

Животот на Џози делува чуден и комплициран, и иако Аликс се чувствува на некој начин вознемирено и непријатно, таа не може да му одолее на искушението да продолжи со снимањето на поткастот. Постепено, таа почнува да разбира дека Џози крие многу мрачни тајни, и уште пред да се свести, Џози веќе е длабоко инволвирана во животот, но и во нејзиниот дом.
Џози набргу исчезнува, а Аликс, дури тогаш открива дека Џози има оставено ужасна и застрашувачка оставштина зад себе, но исто така и станува јасно дека таа сега е главната тема во нејзиниот поткаст за вистински злосторства, притоа изложувајќи го нејзиниот живот и животот на нејзиното семејство на смртна закана.