Погледни внатре

Глушастичен шампионски ден

175 ден.

Има залиха

Џеронимо Стилтон живее во Глувчево, на Островот на Глувците, eден необичен остров во облик на парче
сирење, сместен во Јужниот Стаорски Океан. Овде природата е заштитена, а глодачите живеат среќно.
Во слободното време, Џеронимо собира стари корки пармезан од осумнаесеттиот век, но, најмногу од сè обожава да пишува книги во кои што ги раскажува неговите извонредни глувчешки авантури.

Драги пријатели глодари,
Овде во Глувчево, на островот на глувците, сите мои книги се најпродавани! Ама, како, зарем не ги знаете? Тие се приказни за смеење, понежни од моцарела, повкусни од гровиера, посласни од горгонзола…
Навистина важни приказни, верувајте му на зборот на Стилтон!

Глушастичен шампионски ден
Јас сум еден тип, всушност глушец, интелектуалец, но како и сите други глодари имам една голема страст:
Фудбалот! Дури и јас сум навивач… но џентлменски навивач: за мене спортот е храброст, лојалност и пријателство!

Година на издавање

2017

ISBN

978-9989-32-910-4

Автор

Џеронимо Стилтон

Издавач

Култура

Серијали

Џеронимо Стилтон