Задна корица
Погледни внатре

Сказни од дворецот на книгите

105 ден.

Има само 1 на залиха

Авторката за првпат ја почуствувала искрата да ја напише „Сказните од дворецот на книгата“ кога ја посетила Имагинарната библиотека организирана во рамките на Фестивалот на детето во Шибеник, Хрватска во мај 2007 година. Првата изложба била организирана во 2006 година од Меѓународната библиотека за деца и млади од Минхен, Германија, а идејата се зародила кај група илустратори од Франција.

Авторката на сказните од оваа книга често го прелистуваше каталогот на изложбата и своите идеи прво ги скицираше, или ги пишуваше во својот бележник, и на крај посака да им ги подари на читателите.

Година на издавање

2018

ISBN

978-9989-32-996-8

Автор

Нада Матиќ

Издавач

Култура