Задна корица
Погледни внатре

Островот со скриеното богатство

100 ден.

Има залиха

Желбата за потрага по богатство е неодолива уште со самиот настанок на човекот. Потрагата по богатството била инспирација на голем број на писатели, сценаристи на филмови, детски бајки… И овде во книгава се раскажува за сите авантури на група морнари кои трагаат по богатството, и сите нивни незгоди, катастрофи кои ги погодиле не ги отргнале од желбата да продолжат понатаму и да ја остварат својата цел.

Година на издавање

2001

ISBN

978-9989-32-257-0

Страници

193

Автор

Роберт Л. Стивенсон

Издавач

Култура