kjerka-na-pravta

ИСБН: 978-9989-32-858-9

Ќерка на правта

Автор:

420 ден

Издавач : Култура
Година 2016
Страници : 290

In stock

Compare
SKU: 978-9989-32-858-9 Categories: , ,

Description

Оваа убаво напишана книга совршено потсетува на топлината и бојата на пустината од Северна Африка.
Лејла уште од своето детство сфаќа дека таа не е дел од нормалното општество во Судан. Нејзината мајка не смее да се грижи за неа, па таа ќе биде пратена во дом, заедно со другите деца родени надвор од бракот.
Таа се мажи, раѓа четири деца, се разведува, продолжува да го живее животот на една напуштена жена.
И покрај ужасните предрасуди Лејла станува храбра, одлучна и успева да се здобие со образование. Формира добротворна организација и продолжува да работи неуморно за да ги отфрли предрасудите.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ќерка на правта”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *