Погледни внатре

Ветувањето на пчеларот

490 ден.

Има залиха

Со скршено срце и со надеж за нов почеток,
Аби Ховс заминува на работа во внатрешноста на
Франција,во близина на замокот Белви. Стариот замок
одекнува со гласови од минатото, а Аби ќе ја заинтригира
една прекрасна женска приказна, приказна
што можеби ќе го промени текот на тоа лето – и
нејзиниот живот.
Елејн Мартин во далечната 1938 година чува
кошници со пчели во градината на прекрасниот замок
Белви. Таму го запознава Матју Дубоск и се вљубува
за прв пат во својот живот, надевајќи се дека ги чека
среќна иднина. Но, границата на источна Франција
се затемнува под облаците на војната, а историјата
има други планови со Елејн…
Од авторката на „Море од спомени“
најпродаван историски роман за 2018 година
ни доаѓа приказната за две извонредни жени,
историски одвоени, жени што морале
да ги искористат неволјите во своја полза
и да ја пронајдат волјата за издржливост
длабоко во себе.

Година на издавање

2022

Страници

284

Автор

Фиона Валпи