Види повеќе

Слобода за Ирак

250 ден. 213 ден.

Нема на залиха

Категории:

Од јуни до декември 2003-та, триесетина припадници на Армијата на Македонија беа дел од коалициските сили кои требаше да го наметнат мирот во повоен Ирак. Тоа беа – македонските ВОЛЦИ! Кои се, како ја извршија мисијата, како го издржаа пеколното време и како ги дочуваа животите во земјата во која смртта деноноќно бдееше од сите страни, каде што крвта го топеше пустинскиот песок секој час?

Година на издавање

2007

ISBN

978-9989-32-499-9

Странци

319

Автор

Методија Хаџи- Јанев

Издавач

Култура