Види повеќе

Пожари над Тетово

150 ден.

Нема на залиха

Категории:

„Пожари над Тетово”, со поднаслов “Македонија и нејзините соседи”, на полскиот новинар и фоторепортер Ришард Билски, претставува избор на репортажи на авторот од 2001 до 2002 година. Во книгата се поместени записи главно од воените метежи во Македонија, објавувани во најугледниот полски дневен весник “Рзецзпосполита”, а напишани во периодот од 15 март 2001 година, до 6 август 2002 година. Авторот, Ришард Билски, е долгогодишен специјален известувач и фоторепортер од војните на бившојугословенските простори, резервен поручник и познат 40 годишен полски новинар.

Година на издавање

2001

ISBN

978-9989-32-313-5

Странци

324

Автор

Ришард Билски

Издавач

Култура