Back Cover
Види повеќе

Од магла на југ до месечина на север

299 ден.

Нема на залиха

Категорија: ,

Романот претставува спој на сите светови на авторот, каде искуството од професионалниот ангажман го користи за да креира стил кој е конкретен, концизен и со цел на читателот да му се доловат сите чувства на едноставн начин што ќе го направи неизбежно соживувањето на читателот со приказната и ликовите. Инспириран од историските настани на 20тиот век, како и од вековната човекова борба за остварувањето на своите соништа и идеали, романот ќе го прошета читателот низ многу светли и темни улици и сцени, каде ќе биде прикажана природата на човечкото битие од љубов и топлина до брутални злосторства кои ќе го занемат читателот.

Година на издавање

2015

ISBN

978-9989-32-798-8

Странци

372

Автор

Виктор Петрески

Издавач

Култура