Задна корица
Погледни внатре

Ноќ на златната пеперутка

420 ден.

Нема на залиха

Уште едно ремек-дело на извонредниот Тарик Али.
Романот Ноќ на златната пеперутка го исфрла на површина целиот гнилеж на панџаби општеството. Тој ги обработува универзалните проблеми на љубовта и неверството, животот и смртта, религијата и општеството.

Со присеќавањето на добрите времиња читателот е доведен до кулминација со поврзувањето и откривањето на сите ликови од романот кои се распрснати на сите страни од светот.

Али успешно го доловува растот и развивањето на односите меѓу ликовите во романот, кој се менува низ целата приказна, прикажувајќи го само времето кое е важно за нивните животи.

Првите љубови никогаш не исчезнуваат, првите пријателства остануваат цврсти до крајот на животот.

Година на издавање

2018

ISBN

978-9989-32-960-9

Автор

Тарик Али

Издавач

Култура