Задна корица
Погледни внатре

Љубовниот детектив

390 ден.

Има залиха

„На некој начин јас сум љубовен детектив. На светот нема поголема мистерија од љубовта.“

Руби Милер ја губи својата вера во љубовта. Во обид да ја заборави измамата на нејзиниот партнер, таа ѝ се приклучува на нејзината сестра на еднонеделниот одмор…тука започнува една извонредна авантура.

Украдени куфери, сестра во бегство и згоден странец, Американец, којшто ја намами Руби на магична мистериозна турнеја низ Индија. Шетајќи низ тврдините и посетувајќи гатачи и свадби, таа открива фасцинантни приказни за љубовта според системот „изгубено – пронајдено“.

Но, како што мистеријата се продлбочува, Руби открива интересни тајни кои го вртат наопаку нејзиниот живот. И она што започна како патување за да ја најде нејзината сестра, станува патување за пронаоѓање на својата нова љубов.

Година на издавање

2017

ISBN

978-9989-32-895-4

Автор

Александра Потер

Издавач

Култура