Back Cover
Види повеќе

Љубов и толеранција

299 ден.

Категории:

Овој роман претставува мини дружење со љубовта, мирот и толеранцијата.
Фетулах Ѓулен во својата книга зборува за љубовта како најбитниот составен дел од секое суштество, најсјајната светлина и најголемата моќ што може да победи сè и да се спротистави на сè. Во ова мрачно и застрашувачко време, кога срцата ни се преполни со непријателство, кога духот ни е болешлив, кога омразата и антагонизмот се надвор од контрола, сосема е јасно дека љубовта и милоста ни се потребни како воздух или како вода.

Додека толеранцијата не значи да си дозволите да паднете под туѓи влијанија или да им се придружите, таа подразбира прифаќање на другите онакви какви што се и способност да живееме заедно со нив. Дури и да имаме различни чувства и мисли, сите му припаѓаме на ова општество. Дури и да не се согласуваме за некои прашања сите живееме во овој свет и сите патуваме на истиот брод. Во поглед на тоа, имаме многубројни заеднички проблеми за кои треба да дискутираме и кои треба да ги споделиме со сите сегменти на општеството.

Овој роман треба да го пренесе фактот дека религијата што Бог ни ја испратил, без разлика дали е наречен јудаизам, христијанство или ислам, може да дозволи тероризам, камоли да го препорачува. Терористот не може да биде вистински муслиман, а муслиманот не може да биде терорист.

Година на издавање

2013

ISBN

978-9989-32-705-6LT

Странци

414

Автор

Фетулах Ѓулен

Издавач

Култура