Back Cover
Види повеќе

Линда

550 ден.

Нема на залиха

Исполнет со црн хумор и со возбудлива привлечност, крајно реалистичен, ЛИНДА е роман со одлични описи, како на личностите така и на настаните внатре во книгата, кои на читателот му нудат вистинско модерно ремек дело. Еверт Бекстрем, главниот лик што авторот го опишува како низок, полничок и неподнослив, е полицискиот инспектор што против своја волја е испратен во Стокхолм за да го испита убиството на младата полициска приправничка.

Добитник на наградата ПЕТРОНА на најдобар скандинавски крими роман во 2014 година.

Година на издавање

2016

ISBN

978-9989-32-852-7

Странци

600

Автор

Лејф Першон

Издавач

Култура

Серијал

Еверт Бекстром