Back Cover
Види повеќе

Крстопатите на Венко Марковски

800 ден.

In stock

Категории:

Крстопатите на Венко Марковски е составена од два дела. Првиот ден е за сознанијата за едно бурно време кога се удирале темелите насовремениот,литературниот македонски јазик. Во вториот дел се првообјавуваат оригинални творби на Венко Марковски.

Година на издавање

2011

ISBN

978-9989-32-653-0

Странци

492

Автор

Виктор Габер

Издавач

Култура