Back Cover
Види повеќе

Кој е газда во вашата куќа

250 ден.

Нема на залиха

Газда веројатно не е зборот со кој сакате да ја опишете позицијата на кој било член од своето семејство. Сепак, тој збор понекогаш најдобро ги опишува реалната ситуација и поделбата на моќта во семејството: дете (иако на родителите им е речиси над колена) има поголема моќ на одлучување од родителите, иако тие се оние кои стануваат наутро, подготвуваат појадок, одат на работа, го земаат од
градинка, со еден збор – водат грижа за тоа дете. Родителите кои имаат мали диктатори во куќата знаат колку ваквата состојба е исцрпувачка. Тие стравуваат од детето бидејќи знаат дека и најмала ситница може да предизвика напад на бес или своеволно однесување.

Родителите од оваа книга ќе дознаат нешто повеќе за:

– врската помеѓу различните родителски стилови и авторитети;

– како се доаѓа до губење на авторитетот;

– чувствата на родителите и децата во типични ситуации кои претставуваат тест за родителскиот авторитет;

– тактики на децата во некои ситуации и методите со кои се служат родителите;

– ефикасни методи кои ќе им помогнат на родителите повторно да го воспостават изгубениот авторитет.

Година на издавање

2014

ISBN

978-9989-32-741-4

Автор

Невена Ловренчиќ

Издавач

Култура