Back Cover
Види повеќе

Калеш Анѓа

100 ден.

Категорија: , ,

Калеш Анѓа – лик на девојка која е родена како македонка, која го цени своето потекло и никогаш не би се откажала од својата вера. Таа поседува моминска храброст и се потпира на својата чест.

Година на издавање

2001

ISBN

978-9989-32-206-6

Странци

178

Автор

Стале Попов

Издавач

Култура