Види повеќе

Избрана

Категории:

Во Куќата на ноќта делуваат силите на мракот, а авантурите на Зои Редбирд во училиштето е наоѓаат пред мистериозен пресврт. Нејзината најдобра пријателка, Стиви Реј, е немртва и се мачи да ја одржи својата врска со човечноста. Зои не знае како да и помогне, но знае дека се што ќе откријат таа и Стиви Реј мора да остане тајна. Зои е во незгодна ситуација со своите три момчиња, ситуација која има потенцијал да заврши катастрофално. Се случува убиство. Се чини дека на Луѓето од верба им е смачено да живеат заедно со вампирите. Сепак, Зои и нејзините пријатели ќе дознаат дека нештата не секогаш се онакви какви што изгледаат… П.С. Каст е наградувана писателка на книги коишто се занимаваат со научната фантастика и натприродните појави, како и искусен предавач и учител. Живее и предава во Оклахома. Нејзината ќерка, Кристин Каст, има добиено награди за своите поеми и трудови од областа на новинарството. И таа живее во Оклахома, каде што студира биологија на универзитетот Нортистерн Стејт.

Година на издавање

2010

ISBN

978-9989-32-640-0

Странци

263

Автор

Кристин Каст

Издавач

Култура