Back Cover
Види повеќе

Инстинктот на смртта

Категории:

„Инстиктот на смртта“ долгоочекуван психолошкиот трилер од Џед Рубенфелд, авторот на бестселерот „Толкување на убиствот“ (еден од најпродаваните психолошки романи) излегува во продажба на 1 октомври, а во претпродажба од 20 септември до 1 октомври, со 15% попуст. Бидете први кои ќе го прочитаат овој роман со планетарна популарност.

ИНСТИНКТОТ НА СМРТТА е уште еден одличен роман од авторот на ТОЛКУВАЊЕ НА УБИСТВОТО Џед Рубенфелд. Стратам Јангер, ветеран од Првата Светска Војна, полицаецот Џејмс Литлмор, негов пријател и преубавата Колет Русо, хемичарка со француско потекло ќе се заплеткаат во една голема завера, завера полна со лаги и алчност која ќе се случи по мистериозниот напад на Волстрит. Преку неколку необјасниви напади врз преубавата Колет, тајната која е закопана во незиното минато и мистериозните траги ќе ги доведат Јангер, Литмор и Колет Русо до возбудлива меѓународна потера, од Парис и Прага, до Виена и моќните кругови на Њујорј. Во нивната потрага ќе се вклучи и познатиот психоаналитичар, доктор Сигмунд Фројд, кој ќе им помогне подетално да ги сфатат длабоко скриените човечки нагони.

Навидум неповрзаните делови од истрагата се спојуваат во застрашувачка целина, Јангер и Литлимор се сè поблизу до шокантната вистина која може да го сруши нивниот свет до темел…

Година на издавање

2012

ISBN

978-9989-32692-9

Странци

454

Автор

Џед Рубенфелд

Издавач

Култура