Задна корица
Погледни внатре

Девојката на сликата

550 ден.

Има залиха

Категории: , ,

Пред да си замине од овој свет, таа мора нешто да направи. Го допре писмото во џебот.

Помисли на сликата што ја наслика покрај потокот. Слика на девојка со тага во очите.

  Саканата баба на Ема, Маргарет, е на смртна постела, но има последна желба пред да се збогува со животот. Ѝ дава на Ема слика и клучеви од куќа во Индија. Индија е дел од минатото на Маргарет за кое никогаш не зборувала. Но, сега, нејзината внука треба да ја пронајде Арчхана и да ѝ ја подари сликата, и најважно од сè, да ѝ каже дека сè и е простено.

Ема заминува на патување во Индија. Кога ќе ја пронајде Арчхана, ја открива тајната што Маргарет ја криела повеќе од седумдесет години.

Тајната за денот кога е насликана сликата.

Како предавството засекогаш уништило три животи.

ISBN

978-608-262-058-9

Година на издавање

2020

Автор

Ренита Д'Силва

Издавач

Култура