Тука околу нас

Се случува сето она што го нарекуваме живот, но ние никако не успеваме да влеземе во него, а уште помалку,

220 ден.
Брз преглед
Во кошничка

Политички записи

Објавувањето на „Политички записи“ на Трифун Костовски, хуманист, стопанственик, парламентарец и поранешен градоначалник на Скопје е бележит настан во нашата

450 ден.
Брз преглед
Во кошничка

Читателот во фабула

„Читателот во фабула”. Читателот, кој е се когаш покрај нас, секогаш над нас, секогаш зад петиците на текстот, ќе го

350 ден.
Брз преглед
Во кошничка

Стресот и ние

Поимот стрес секогаш и кај секого од нас евоцира емоции или сензации, поврзани со некоја непријатна состојба или случување предизвикуваќи

390 ден.
Брз преглед
Прочитај повеќе

Поглед на ангелот…. во љубов со Скопје

Зошто оваа книга? Затоа што сака да го отслика и истовремено да му се обрати на она Скопје кое најмногу

500 ден.
Брз преглед
Во кошничка

Петтото годишно време

Замислете го сиот сопствен чувствен свет, обоен во Вашите измислени бои, намирисан со Вашите најскриени мириси, засекогаш зачуван од уништување,

350 ден.
Брз преглед
Во кошничка

Неостварена нација

Книга на еден од ретките активни парламентарни и партиски лидери, кој на увид на јавноста и дава на преглед како

390 ден.
Брз преглед
Во кошничка

Мостот на копнежите

Добитник на наградата „Антолигија на болката“ Дебитантската поетска книга „Мостот на копнежите“ од Сузана Мицева во себе носи сериозен амалгам

150 ден.
Брз преглед
Во кошничка

Драми

Кога зборуваме за успешниот „извоз“ на македонската култура во белиот свет, овдешнава театрологија лесно докажува дека исклучителните драмски и театарски

500 ден.
Брз преглед
Во кошничка

Дневникот на хулиганот

Среќата се заслужува, како и љубовта. И потоа се враќаат: секоја љубов и секоја среќа се враќа назад – во

350 ден.
Брз преглед
Во кошничка

Ние, другите

Како да се отпочне патување кон нешто толку лично, што е апсолутно лично, без да се побараат корените, основите, предисторијата

210 ден.
Брз преглед
Во кошничка