Showing all 9 results

ГОЛЕМАТА ЗООЛОШКА ГРАДИНА НА КИНА

450 ден

Издавач : Култура
Година : 2017
Страници : 432
Наслов на оригиналот Matthew Reilly, THE GREAT ZOO OF CHINA
Повеќе за авторот http://matthewreilly.com/

Out of stock

Крстопатот на Константин

190 ден

Издавач : Култура
Година : 2011
Страници : 274

Out of stock

Голтач на души

350 ден

Издавач : Култура
Година : 2012
Страници : 352

Out of stock

Ѕвездена прашина

190 ден

Издавач : Култура
Година : 2011
Страници : 206

Out of stock

Избрана

100 ден

Издавач: Култура
Година : 2010
Формат : мека
Страници: 263


Во Куќата на ноќта делуваат силите на мракот, а авантурите на Зои Редбирд во училиштето е наоѓаат пред мистериозен пресврт. Нејзината најдобра пријателка, Стиви Реј, е немртва и се мачи да ја одржи својата врска со човечноста. Зои не знае како да и помогне, но знае дека се што ќе откријат таа и Стиви Реј мора да остане тајна. Зои е во незгодна ситуација со своите три момчиња, ситуација која има потенцијал да заврши катастрофално. Се случува убиство. Се чини дека на Луѓето од верба им е смачено да живеат заедно со вампирите. Сепак, Зои и нејзините пријатели ќе дознаат дека нештата не секогаш се онакви какви што изгледаат… П.С. Каст е наградувана писателка на книги коишто се занимаваат со научната фантастика и натприродните појави, како и искусен предавач и учител. Живее и предава во Оклахома. Нејзината ќерка, Кристин Каст, има добиено награди за своите поеми и трудови од областа на новинарството. И таа живее во Оклахома, каде што студира биологија на универзитетот Нортистерн Стејт.

Ученикот на ренџерот 2: Мостот во пламен

Rated 5.00 out of 5
350 ден

Издавач: Култура
Дата: 2016
Формат: мека
Страници: 350


Долго очекуваното продолжение на мега популарниот серијал за млади, во кое Вил и Хорациј ги продолжуваат своите авантури во обид да го одбранат кралството Аралуен од мрачниот господар Морграт. Но овој пат, тој се враќа посилен од било кога. Вил и Хорациј ќе се соочат со најголемиот предизвик во нивните животи…

Ученикот на Ренџерот – Пустошот на Горлан

350 ден

Издавач: Култура
Култура: 2015
Формат: мека
Страници: 269


Во минатото отсекогаш го имаа плашено со нивната темна наметка и нивниот начин на прикривање – ренџерите. Селаните веруваат дека ренџерите применуваат магија што ги прави невидливи за обичните луѓе. И сега петнаесетгодишниот Вил, отсекогаш ситен за својата возраст, е избран за ученик на ренџерот. Тоа што сеуште го нема воочено е дека ренџерите се заштитници на кралството. Високообучени со вештини за војување и за следење, тие војуваат битки пред битките да стигнат до луѓето. А тоа што Вил допрва ќе го научи е дека се подготвува голема војна. Протераниот Морграт, Господарот на планините на дождот и ноќта, ги собира своите војски за да го нападне кралството. Овој пат, тој нема да биде поразен.

Одличен роман за обожавателите на Џ.Р.Р. Толкин и “Господар на прстените” и Џорџ Р.Р. Мартин и “Игра на троновитe”.

Домаќинот

400 ден

Издавач : Култура
Година : 2013
Формат : мека
Страници : 671


СОВРШЕН СПОЈ НА СТРАНИЦИТЕ НА ОВАА ОДЛИЧНА КНИГА

Земјата ја окупира вонземска раса наречена ДУША која ги обзема човечките тела и ги брише нивните личности. Мелани
Страјдер, една од малубројните луѓе, е конечно фатена и нејзиното тело ќе биде Домаќин на душата која се вика Трагачка. Таа е жива легенда помеѓу припадниците на својата врста, затоа што живеела на многу планети, а Земјата е нејзината деветта планета. Секако,
нејзината задача е низ сеќавањата на Мелани, да ја открие локацијата на преостанатите припадници на пружениот отпор, поточно на останатите луѓе. Меѓутоа, живеењето во човечкото тело и ум не наликува на ништо што досега Трагачката го искусила во нејзините претходни животи. Откако ќе се насели во својот домаќин Мелани, набргу открива дека Мелани нема намера да се предаде, дека се уште постои нејзиниот глас, дека ќе се бори, наместо да и ги пружи саканите информации на Трагачката. Мелани го исполнува нејзиниот ум со
спомените на нејзиниот сакан Џаред, кој се уште е во бегство. Немоќна да се одбрани од тие желби и емоции на нејзиниот домаќин, Трагачката постепено почнува да се вљубува во тој ист човек, Џаред, кој инаку по нејзината задача мора да го пронај де. Кога
несаканите околности ќе ги натерат Трагачката и Мелани против своја волја, да ги здружат своите сили, тие две тргнуваат во опасна и неизвесна потрага по човекот кого двете го сакат.

Експеримент 51

300 ден

Издавач: Култура
Дата: 2016
Формат: мека
Страници: 315


Научно фантастична приказна која ќе Ве остави без здив. Роман чие дејство се одвива низ две временски линии, каде судбината на Земјата е на коцка.