Биографија

Фотографија од авторот

Миранда Дикинсон

Миранда Дикинсон потекнува од семејство на креативци, каде музиката и пишувањето биле секојдневие. 15 години била музички автор, а потоа се прославува и како автор. Најпродаван нејзин наслов е „Бајка во Њујорк“ со продадени над 150 000 копии.
https://miranda-dickinson.com