Биографија

Фотографија од авторот

Јелица Грегановиќ

Јелица Грегановиќ (1964) работи како новинар од 1984 година, таа е еден од основачите на Радио Б92 и главен уредник на таа редакција. Досега пишувала или пишува за „Б92“, „Време“, „НИН“, „Студио Б“, „Економист“, „Банкар“, „Родител и Дете“, „Ел“, „Шумадија Прес“, „Политикин забавник“...
Таа е најчитаната српска блогерка, која ги објавува своите блогови на „ВИП Блог Б92“ и блогот на издавачот „Лагуна“. Има објавено пет збирки кратки, хумористични приказни: „Приказната никогаш не завршува“, „Само да ти кажам“, „Збор до збор“, „Под седмо небо“, „Љубов и другите мали нешта“, и „Насмевка за секој ден“, како и книгата за деца „Мравката Мрав“.
Ја уредува и ја води емисијата „Намевка за секој ден“ на Радио Лагуна.

Не се пронајдени продукти кои одговараат на вашата селекција.