Биографија

Фотографија од авторот

Илдефонсо Фалконес

Илдефонсо Фалконес по занимање е адвокат и живее во Барселона со својата сопруга и нивните четири деца.
КАТЕДРАЛАТА НА МОРЕТО е наменета како спомен кон луѓето кои ja изградија една од најубавите цркви за само педесет и пет години, што за тоа време е незамисливо. Првпат е објавена во Шпанија, каде што за многу кратко време стана феномен. КАТЕДРАЛАТА НА МОРЕТО е објавена во триесет и две земји, ја има освоено наградата Euskadi de Plata 2006 за најдобар роман на шпански, наградата Qué Leer 2007 за најдобра книга, и престижната награда Giovanni Boccaccio 2007 во Италија за најдобар странски автор.
http://www.ildefonsofalcones.com/