Известување за награден ракопис на РОМАНИЈАДА

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАГРАДЕН РАКОПИС НА РОМАНИЈАДА
По затворањето на РОМАНИЈАДА – конкурс за најдобар роман меѓу младите неафирмирани македонски автори за 2019, од изборот на ракописи, комисијата едногласно го одбра за победник романот со работен наслов „ПАТОТ КОЈ ГО ОДБРАВ“, ракопис на Ангела Пенова.
Честитки до авторот од тимот на КУЛТУРА!
Повеќе информации наскоро!

Подари љубов, подари вредност, подари книга

31/05/2019

Која е Лукреција Борџија?

31/05/2019