Телефон: +389 2 3296 - 763

ВДОВИЦАТА од Фиона Бартон во издание на Култура искачувајќи се скалила погоре од 7-то место за краток период заслужено се наоѓа на 5-то место според листата на најпродавани книги според Њу Јорк Тајмс*.
Делата на Фиона Бартон се преведени на повеќе од 38 јазици во светот, со над половина милион продадени книги, секогаш со тенденција за превод на повеќе и повеќе јазици.
Нејзините книги успевале да се искачат до 9-то место на светските листи на најчитани наслови.
Покрај националната листа според USA Today  го достигнува 5-то место, додека според Washington Post во листата на фикции се наоѓа на 8-то место.
Македонските читатели може да уживаат во приказната  ВДОВИЦАТА и на македонски јазик во издание на Култура.
*(New York Times, објавено на 17-ти јануари 2017 година)

Вдовицата


koritsa-vdovicata-2-fb

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X