„Рацинови средби“ на 9 и 10 јуни во Велес

На 9 и 10 јуни, во Велес, во чест на поетот и револуционер Коста Солев Рацин, по 52 – ри пат  ќе се одржи културната манифестација „Рацинови средби“. Покрај повеќето активности кои ќе ја одбележат годинешната манифестација, ќе се доделува и наградата „Антологија на болката“ за 2017 за љубовна поезија на млад автор за необјавена дебитанска книга. Годинава … Продолжи со читање „Рацинови средби“ на 9 и 10 јуни во Велес