Телефон: +389 2 3296 - 763

После „Мажи“, „Чевлите на другата жена“ и „Game over“ македонската читателска публика ќе има можност да чита уште една книга од популарната британска писателка Адел Паркс.

Промоцијата на новата книга на Паркс, „Странецот во мојот дом“ ќе се одржи во среда, на 21.02.2018 година во нашата книжарница. 

 

Адел Паркс е совремeна англиска писателка, родена во 1969 година во Англија. Дипломирала на Универзитетот Лестер, каде што студирала англиски јазик и книжевност.

Aдел од секогаш сакала да стане писателка. Од нејзините изданија, три милиони копии се продадени и преведени на 26 различни јазици. За седумнаесет години има објавено седумнаесет романи и нејзиното име се има најдено на сите листи за најпродавани книги.

Има напишано 15 современи романи и два историски, „Резервни невести“ и „Ако одиш“, чие дејствие се одвива за време и по Првата светска војна.

Сите нејзини романи обработуваат проблематични прашања од животот кои се од големо значење за сите нас како што се љубовта и сите нејзини аспекти, семејството и родителството, но и верноста, чесноста и хуморот.

Нејзината последна книга „Странецот во мојот дом“ го поставува прашањето:

Што би сториле ако откриете дека детето што го чувате сиот свој живот не е ваше?

Приказната е за Алисон која е среќна и ужива во тоа. Таа има живот што отсекогаш го сакала, вклучувајќи го и среќниот дом со Џеф и нивната брилијантна, весела тинејџерка, Кетрин ‒ апсолутен центар на светот на Алисон.

stranceot vo mojot dom

Едно тропање на вратата ќе го прекрати нивниот среќен живот засекогаш. Ќерката што ја донела дома не е нејзина.Кога имате сè за што сте сонувале, во еден момент можете и сè да изгубите

Сосема убедливо, новиот современ роман на Адел Паркс, „Странецот во мојот дом“, ќе ги фасцинира нејзините обожаватели, заедно со читателите на Лиане Мориарти, Лиза Џувел и Шари Лапена.

Промоцијата на романот ќе се одржи во среда на 21-ви февруари, во книжарницата Култура, а читателите само на денот на промоцијата ќе можат да ја купат новата книга на Паркс со промотивна цена.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X