a-karakteristikite-na-znaenjata-i-na-razbiranjeto

ИСБН: 978-9989-32-789-6

Карактеристики на знаењата и разбирањето во наставните содржини

Автор:

450 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 531


Ова е четиво наменето пред сè за наставниците, но и за учениците. Македонските автори Стојан Стојанов и Бранко Коцевски на многу пластичен начин доловуваат што претставуваат знаењата и разбирањата и даваат свој приод поткрепено со мислењето на светски научници и истражувачи како студентите и учениците полесно да учат за повеќе да знаат. Овој прирачник дава одговор на прашањето Што треба да се учи, кога и како за повеќе и подобро да се знае. Овој прирачник ќе им помогне на учениците да го одделат битното од небитното во дадена материја. Секако оваа книга им е добредојдена и на наставниците и професорите во која се дадени практични примери како да ги поставуваат прашањата за да можат преку прашања да им дадат што поголемо знаење на учениците.

На залиха

Compare
Шифра: 978-9989-32-789-6 Категорија:

Рецензии

Сеуште нема рецензии

Биди првиот кој ќе напише нешто за “Карактеристики на знаењата и разбирањето во наставните содржини”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *